Ny bredbandsleverantör
Av: Styrelsen
lördag 18 april 2020

Med start sen eftermiddag 2020-05-04 bytte BRF Fornfyndet bredbandsleverantör till Bahnhof.

Tyvärr blev bytet försenat från 28/4 till 4/5 på grund av leveransproblem av PostNord. Detta har dessutom påverkat leveransen av de routrar som möjliggör IP-telefoni och IP-TV genom Bahnhof.

Information om hur routrarna kommer att distribueras publiceras under kvällen 2020-05-05.

För den som ännu inte fått igång sitt bredband kan följande instruktion möjligen vara till hjälp.

  1. Starta om din befintliga router
  2. Surfa till https://dhcp.bahnhof.se
  3. Klicka på länken “Jag vill registrera mig som ny kund”
  4. Fyll i all information som efterfrågas om dig själv
  5. Du kommer att få ett SMS och ett mail med ditt kundnummer hos Bahnhof samt med ditt lösenord till Bahnhofs kund-portal.
  6. Logga in på https://dhcp.bahnhof.se med det kundnummer och lösenord du fått (i punkt 5).
  7. Aktivera Bahnhof-anslutningen för den enhet som visas enligt instruktion på skärmen.
  8. Vänta ca 10 minuter och starta därefter om routern på nytt.
  9. Internetanslutningen ska nu fungera med din befintliga router.

Äldre information nedan

Med start 28 April tar Bahnhof över leveransen av bredband till BRF fornfyndet.

Efter snart elva år med nuvarande leverantör och en under de senare åren tilltagande ström av  störningar i bredbandsleveransen, har styrelsen valt att byta bredbandsleverantör till föreningen. Den nya leverantören byter ut all aktiv utrustning i vårt nätverk (nuvarande utrustning har kört dygnet runt i nästan elva år och är uttjänt) vilket ökar kapaciteten för vårt bredband. Bredbandsanvändningen har ökat kraftigt under de gångna tio åren och vårt bredband har kommit att bli väl ”smalt”.

I och med bytet ökar hastigheten i vårt nätverk från upp till 100 Mbit/s per lägenhet till upp till 1000 Mbit/s per lägenhet. 

Under förutsättning att allt går enligt planerna så byter vi leverantör av bredband till föreningen 28/4. Det är Bahnhof som tar över och i och med bytet så kommer också hastigheten att justeras.

I tjänsten som Bahnhof levererar ingår upp till 6 epostadresser samt möjlighet till egen hemsida. Epostadresser och hemsida kan du registrera och administrera på Bahnhofs kundsidor (du får inloggningsuppgifter hemskickade när tjänsten är aktiverad).

Om du idag köper några tilläggstjänster av Riksnet, såsom telefoni eller TV-anslutning, kommer dessa att upphöra när bredbandsanslutningen byts. Samma sak gäller om du har en e-postadress via Riksnet (@fornfyndet.se). Dessa adresser upphör när avtalet med Riksnet löper ut den 30/6. 

Du som idag har en epostadress via Riksnet (@fornfyndet.se) måste byta epostadress. Du kan givetvis välja att använda Bahnhofs tjänst som blir tillgänglig under maj, eller så kan du skaffa en kostnadsfri adress från exempelvis Google (Gmail) eller Microsoft (Outlook/Hotmail).